Több mint 13 ezer rendvédelmis kimaradt a fizetésemelésből

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Belpol

Ők adják a teljes létszám körülbelül negyedét. 

Több mint 13 ezer rendvédelmis, magyarul a teljes létszám körülbelül negyede kimaradt a július közepi fizetésemelésből – írja az rtl.hu.

A rendőrség létszáma jelenleg 50 ezer főre tehető, a béremelés viszont csak a hivatásos állomány tagjaira, nagyjából 37 ezer főre vonatkozik. Ebbe a körbe tartoznak az utcán szolgáló rendőrök, nyomozók, készenlétisek, illetve az irodisták is. Azonban kimaradtak a RIASZ-osnak nevezett rendvédelmi igazgatási jogviszonyban és a munkavállalói státuszban lévők, akik egyébként az igazgatási háttérért (például pénzügyi, informatikai feladatokért) felelnek. 

A portál szerint bérfeszültség alakult ki a rendvédelmisek között, amit az is fokozz, hogy a RIASZ-osok és a hivatásos állományhoz tartozók egy irodában dolgoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk