Több mint 260 milliót osztott szét a külügyminisztérium év végi jutalomként

  • narancs.hu
  • 2019. december 23.

Belpol

Vagy ahogy ők nevezik: "motivációs juttatásként".

A külügyminisztérium 686 dolgozója részesült év végi „motivációs juttatásban” – írja a 24.hu. A lap úgy tudja, a Szijjártó Péter vezette tárca nagyjából 263 millió forintot osztott szét jutalomként. Ez azt jelenti, hogy átlagosan egy munkatárs 384 ezer forintot vihetett haza karácsony előtt.

Eközben a Klebelsberg Központ és a tankerületek alá tartozó intézmények többségében szinte semmit nem kapnak a pedagógusok, vagy ha mégis, csak minimális összegű pluszjuttatásra számíthatnak, ahogy arra néhány napja a Népszava felhívta a figyelmet. A lap úgy értesült, van olyan tankerület, ahol összesen 250 ezer forint jutott a tanárok év végi megjutalmazására, ez fejenként 3-4 ezer forintot jelent.

Hétfőn pedig szintén a Népszava írta meg, hogy a mentőknél sem jobb a helyzet, mint a pedagógusoknál: a kollektív szerződésben rögzített egyszeri 37 240 forint helyett mindössze néhány ezer forintot kaptak karácsony előtt. Volt, aki amikor meglátta, hogy mindössze 4500 forintja érkezett, visszautalta a pénzt a mentőszolgálatnak.

Figyelmébe ajánljuk