Több mint négymilliárd forintot küld a kormány három kézilabdacsarnok építésére

Belpol

Makó, Demecser és Csongrád sem maradhat kézilabda-munkacsarnok nélkül.

Összesen 4,3 milliárd forintot különített el a kormány három vidéki kézilabdacsarnok építésére – derül ki a kedden este közzétett Magyar Közlönyből.

Az Orbán Viktor által jóváhagyott határozatok a „Kézilabda Munkacsarnok-fejlesztési Programhoz” adnak pluszforrásokat, a projekt keretében a Beruházási Ügynökség építkezik, az elkészülő komplexumokat pedig a Nemzeti Sportközpontok fogja kezelni.

Makón 1,35 milliárd forintért fejlesztenek majd sportcsarnokot, Demecseren 1,4 milliárd, Csongrádon pedig 1,6 milliárd forint jutott ugyanerre a célra. A szükséges forrásokat a pénzügyminiszter kell átcsoportosítsa a költségvetésből, és a Gazdaság-újraindítási Alap „Programszerű magasépítési beruházások alcím, 5. Kézilabda Munkacsarnok fejlesztések megvalósítása” alcímen fizetik majd ki a három beruházásra.

Az építkezéseket 2023-ig, több részletben finanszírozza az állam, az idei évben 127,6 millió forintot fizetnek ki a beruházások előkészületeire.

Ilyen "munkacsarnokból" egyébként országszerte 17-et építtetne a kormány, az első alapkövét  tavaly júniusban Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke,  és Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára tette le Lentiben. "Az országos programban megvalósuló multifunkcionális létesítmények elsősorban a látványsport elősegítésére jönnek létre, elsőrendű funkciójuk a kézilabda szervezett oktatásának és helyi versenyek kiszolgálása, egyúttal a mindennapi sportélet lehetőségeit is javítják a térségben" - olvashatjuk a tervezett csarnokokról a BMSK honlapján.

Szociális bérlakásokra 83 millió jutott

A közlönyszámból az is kiderül, hogy a kormány plusz 83 millió forintos támogatást ad Mány község Mátyástelep nevű, zömében romák lakta területének fejlesztésére, kiegészítve az EU 192 milliós, e célra adott forrását. A kormányzati pluszpénzből öt szociális bérlakás és egy szolgáltató központ épül a településen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk