Újabb rekord az előválasztáson, 97 ezren szavaztak kedden

  • narancs.hu
  • 2021. október 13.

Belpol

Az új szavazók negyede csak a második fordulóban vett részt, eddig több mint 260 ezren voksoltak az ellenzék jelöltjeire.

Csúcsra pörgött kedden az ellenzéki előválasztás: mind az első, mind a második fordulót nézve részvételi rekordot jelentő 96 780 fő adta le szavazatát, közülük 77 432-en személyesen, 19 348-an pedig online, írja a Telex, az Országos Előválasztási Bizottság (OEB) közleményét idézve.

Az OEB szerint három nap alatt eddig 260 173 fő adta le szavazatát vagy Dobrev Klárára, vagy Márki-Zay Péterre. Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67 300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt, írják a közleményben.

Az előválasztás második fordulójának első napján 78 ezren, a másodikon 85 ezren szavaztak– az eddigi napi részvételi rekord 89 ezer fő volt, ennyien szeptember 25-én, szombaton voksoltak.

Az előválasztás második fordulója az eredetileg tervezettnél hat nappal később, vasárnap kezdődött el, és hét napon át tart, vagyis a mostani tervek szerint szombat estig lehet leadni a szavazatokat személyesen az országban bárhol vagy az erre kifejlesztett internetes felületen.

A 2021-es előválasztás témájában írt cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk