Több száz vendéglátóhely zárt be a rezsiszámlák miatt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Belpol

Az ágazatban megkezdődtek az elbocsátások, akár tízezren is lehúzhatják a rolót. 

 

Több száz vendéglátóhely zárt be az országban a rezsiszámlák miatt – nyilatkozta Kovács László, a Vendéglátók Ipartestületének elnöke az RTL Híradónak. 

Az ágazatban megkezdődtek az elbocsátások, a vállalkozások nagy részének ugyanis hat-nyolcszor magasabb gázszámlával kell terveznie októbertől, mert akkor jár le a még kedvező árú, éves energiaszerződése. Úgy számol az Ipartestület, hogy akár 10 ezren is lehúzhatják a rolót, végleg vagy átmenetileg a következő hónapokban. 

„Ha ezek a kisvállalkozások nem kapnak jelentős és hathatós állami segítséget, akkor félő, hogy sokkal többen kényszerülnek majd bezárni, mint a pandémia következtében”

– tette hozzá az elnök.

 

Címlapképünk illusztráció. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.