Toroczkai azzal fenyegetőzik, hogy kilép a Jobbikból

  • narancs.hu
  • 2018. május 12.

Belpol

De egyelőre még Ásotthalomra koncentrál.

Sneider Tamást választották a Jobbik kongresszusán pártelnöknek.

Roy megállíthatatlan: Sneider Tamás lett a Jobbik új elnöke, marad a néppártos irány

Beúszott békanyálon.

A szintén e posztra pályázó Toroczkai László csalódottságának adott hangot, miszerint nem voltak egyenlőek a feltételek a tisztújításon. Nem tudott eljutni a tagsághoz, hogy személyesen is elmondhassa, miket tartott hibának az elmúlt két évben és hogyan tovább. Mint mondta, a kongresszuson mindössze 12 percet kapott (épp mint Sneider), hogy ismertesse programját, ezalatt becslése szerint 12 százalékot emelkedett a támogatottsága. Az ajánlások alapján 34 százalékon állt, végül 46-ot kapott.

Az alelnöki posztról leköszönő politikus gratulált az elnökké választott Sneider Tamásnak és kijelentette, hogy semmilyen pozíciót nem fog vállalni a Jobbikban, Ásotthalomra kíván összpontosítani 2019 őszéig, ahol polgármester.

Toroczkai méltatlannak nevezte a személye ellen folyt lejárató kampányt, azonban jelezte: nem gondolja, hogy ahhoz Sneider Tamásnak vagy Vona Gábornak köze lett volna.
Arra a kérdésre, hogy megtartja-e párttagságát, Toroczkai László azt felelte: egyelőre igen, de "aludni fog egy párat erre a kérdésre". Most az a fontos, hogy a tagság majdnem fele rá adta a voksát, elsősorban az érdekli, ők mit akarnak a jövőben.

Értékelése szerint megvan a veszélye, hogy sokan elhagyják a pártot. Ha mégsem és bíznak a folytatásban, az őt is kötelezi.

Míg egy esetleges új pártról szóló kérdést korainak nevezett.

A következményekről szóló felvetést úgy kommentálta: Gyöngyösi Márton elnökhelyettesi beszédében volt arra utalás, hogy a jövőben szigorúbban veszik, ha valaki a fő iránnyal szembehelyezkedik. Ha ilyen retorziók indulnak el, akkor viszont azonnal kilép a pártból.

(MTI)

Neked ajánljuk