Török Gábor: Az előválasztás részvétel szempontjából mindenképpen siker

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 30.

Belpol

A politikai elemző szerint kedvez a Fidesznek, ha az első fordulót Dobrev Klára nyeri.

Török Gábor volt a vendége a Telex élő politikai műsorának. A politikai elemző a műsorban arról beszélt, hogy az előválasztás részvétel szempontjából mindenképpen siker, de szerinte a Fidesz muníciót kaphat az ellenzéki jelöltek egymás elleni támadásaiból.

A politológus szerint kedvezhet a Fidesznek, ha az első fordulót Dobrev Klára nyeri, a Fideszben ezt a forgatókönyvet „lottóötösként” értékelik. Török hozzátette: van olyan fideszes beszélgetőpartnere, aki szerint ezzel az eredménnyel Orbán Viktor már meg is nyerte a 2022-es választást.

Jakab Péterről Török azt mondta, hogy a végén megbicsaklott a kampánya, ellenben Márki-Zay Péter szerinte jól taktikázott azzal, hogy az „ellenzéken belüli belső ellenzéki” szerepet vett fel.

Török szerint, ha  a második fordulóban hárman maradnak (Dobrev, Karácsony, Márki-Zay is), akkor szinte biztosan Dobrev nyer, ha viszont a második és a harmadik helyezett megállapodik arról, hogy egyikőjük (valószínűleg Márki-Zay) visszalép a másik javára, akkor újra nyitottá válik a verseny, és Karácsony Gergely válik az esélyessé Dobrevvel szemben.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk