Mesterházy Attila is elhasalt az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 29.

Belpol

A DK-s Csonka Balázs nyerte Veszprém megye 1-es körzetét, de az ő indulása sem volt zökkenőmentes. 

Veszprém megye 1-es, Veszprém központú választókerületében a DK-s Csonka Balázs nyerte az előválasztást. 

A körzet azért is érdekes, mert itt indult Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, aki a párt miniszterelnök-jelöltje is volt 2014-ben. Mesterházy most az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként indult az előválasztáson, most azonban csak 1821 szavazatot Csonka 3689 szavazatával szemben. 

A végül nyertes Csonka Balázs indítása viszont nem volt teljesen egyértelmű, ugyanis adta volna magát, hogy a DK a párt helyi frakcióját vezető Katanics Sándort indítsa a körzetben, de a párt úgy döntött, a saját ügyvédi irodáját vivő Csonka Balázs civil jelöltet támogatja. Katanics májusban még arról beszélt, hogy Csonkával szemben is elindulna az előválasztáson független jelöltként.

Katanics mellé a Momentum beállt volna, ám végül augusztusban elutasították a nyilvántartásba vételét. Szeptemberben egy petíció is indult Katanics mellett, ám ez sem változtatott azon, hogy nem indulhatott.

A többi választókerület eredményét itt lehet böngészni: 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk