Törölték Orbán TikTokjáról a videót, ami alatt Azahriah dala szólt

  • narancs.hu
  • 2024. február 16.

Belpol

Közben az Alapjogokért Központ a tartalomgyártók pénteki tüntetése miatt ment neki a zenésznek.

Törölték Orbán Viktor TikTok-oldaláról azt a videót, ami alatt Azahriah egyik dala szólt – vette észre az Index. A lap szerint a felvétel azzal egy időben tűnt el, hogy a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ a Mandineren ment neki a fiatal zenésznek.

A miniszterelnök egyébként az október 23-i beszédét, illetve a saját „rajongótáborát” állította párhuzamba az énekes sikerével, aki májusban három telt házas koncertet ad a Puskás Arenában. Erre utalt Orbán posztja is, amelyben a videó alatt Azahriah és Desh Rampapapam című dala szólt, a bejegyzéshez pedig csak annyit írtak: „Telt ház megint.”

A videó azóta nem elérhető a miniszterelnök TikTok-oldalán. Ez már csak azért is érdekes, mert a dalszövegeiben olykor a kormánnyal szemben is kritikus Azahriah – aki korábban egyébként egy tanártüntetésen is fellépett – eddig tabunak tűnt a Fidesz-médiában. Csütörtökön azonban megjelent egy véleménycikk a Mandineren, amelyben mások mellett a zenészről is szó van. A „Szivárványhívők álköntösben – politikai abúzus balról, a gyerekek ellen” címmel publikált, az Alapjogokért Központ által jegyzett szöveg azzal a pénteki tüntetéssel foglalkoznak, amelyet a kegyelmi botrány apropóján hirdettek meg a Hősök terére. Az eseményre „Infuenszer-Majdan”-ként utalnak, majd kifejtik:

„most a korábban az LMBTQIA-fanatizmusért rajongó baloldaliak azok, akik megpróbálják kioktatni a jobboldali közösséget a gyermekvédelemből”.

Ezután felsorolták a szerintük a gyermekek ellen szóló ellenzéki politikusi nyilatkozatokat, majd rátértek a pénteki tüntetés szervezőinek ekézésére, akiknek többnyire azt hányták a szemükre, hogy kritizálták a kormány „gyermekvédelminek” nevezett homofób törvényét. Azahriah-t viszont egész másért támadták. „Baukó Attila Azahriah sem az az ember, aki erkölcsi magaslatokról bírálhatna bárkit is a színpadon állva. Ő az, aki a szolnoki palacsintafesztiválon egy rajongójával keveredett egy gyors légyottba. [...] Ugye, nem akarjuk, hogy Azahriah ismeretlen korú lányokkal elkövetett toi toi kalandjai váljanak »társadalmi célú tükröződéssé«?” – olvasható a cikkben.

Az Index ezzel kapcsolatban megjegyezte, az „ismeretlen korú lányokat” illetően a tényszerűen csúsztatott az Alapjogokért Központ, ugyanis Azahriah toi toi partneréről kiderült, hogy 19 éves volt azon a nyáron, amikor a botrány történt.

FRISSÍTÉS:

A videó eltűnésével kapcsolatban a Telex megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét, aki közölte, a videó már hónapokkal ezelőtt törlésre került.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk