2020. június 30-ig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet az MSZP képviselői

  • narancs.hu
  • 2020. március 23.

Belpol

A rendkívüli intézkedések és a vonatkozó kormányrendeletek addig lennének hatályosak. A párt nem támogatja a kormány időhatár nélküli felhatalmazását.

Az MSZP 15 képviselője nyújtotta be ma azt a törvényjavaslatot, amely a koronavírus elleni védekezés érdekében a veszélyhelyzetben bevezetett rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbítását tenné lehetővé.

A törvényjavaslat indoklásában kiemelik, hogy a törvényhozás felelőssége, hogy e felhatalmazás az alkotmányos keretek között maradjon.

Hangsúlyozzák, hogy intézményes törvényi garanciákra van szükség annak érdekében, hogy valóban csak a járvány megfékezése és következményeinek elhárítása érdekében szükséges és arányos korlátozások bevezetésére és alkalmazására kerüljön sor; és hogy a kormány a járványra és az általa korábban megalkotott katasztrófavédelmi törvény elégtelenségére hivatkozva nem követelhet magának korlátlan időre szóló és korlátlan tartalmú rendeletalkotási jogkört.

A javaslat szerint biztosítani kell a már bevezetett rendkívüli intézkedések további alkalmazhatóságát, ezért a törvényjavaslat megerősíti a kormány által bevezetett rendkívüli intézkedéseket. A rendelkezéseknek azonban határidőt is szab, eszerint a vonatkozó kormányrendeletek hatályát 2020. június 30-ig hosszabbítaná meg.

Nyugtassa magát Naranccsal a kényszerű otthonlét idején!

Továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk! Járjunk együtt a dolgok végére! Kedves olvasóink, vészhelyzet van, s ilyenkor mindennél fontosabb a tisztánlátás. Ezért jó szívvel javasoljuk, hogy továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk!

Figyelmébe ajánljuk