Továbbra sem találja a Fidesz a Botka elleni fegyverét

 • narancs.hu
 • 2019.04.08 20:43

Belpol

Helyi közvélemény-kutatásból kiderült: bevetnék a szegedi egyetem volt rektorát.

Szeged elfoglalása továbbra is az őszi önkormányzati választás egyik kiemelt projektje a Fidesz számára. Az viszont, hogy ki lehet esélyes kihívója Botka Lászlónak még mindig nagyon bizonytalannak tűnik.

A 24.hu arról ír, hogy az elmúlt napokban lezajlott helyi telefonos közvélemény-kutatásban még mindig több lehetséges jelölt esélyeit próbálták szondáztatni a fideszesek. A szegedi lakosságnak négy lehetséges jelöltről kellett véleményt mondaniuk: két helyi Fidesz-politikusról és két párton kívüliről. Róluk:

 

 • B. Nagy László korábbi szegedi pártelnök, aki tavaly nyáron azt ígérte, gyorsan megtalálják a kormányoldal polgármesterjelöltjét, de ősszel menesztették a vezetői posztról.
 • Bartók Csaba, B. Nagy utódja, a jelenlegi pártelnök, aki válogatott kézilabdázóból lett helyi pártpolitikus.

 

 • Varga Mihály, a szegedi központú építőipari nagyvállalat, a Kész Holding Zrt. tulajdonosa.
 • Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem volt rektora.

Utóbbi jelölt azért is érdekes, mert a Fidesz egyre többet tűnik fel a Szegedi Egyetem körül.

Tavaly ősszel derítettük ki, hogy a szegedi stratégián dolgozik Kobza Miklós is, aki a miniszterelnök tanácsadójának, Habony Árpádnak a stábjába tartozik, korábban szerkesztette Orbán Viktor Facebook-oldalát, egy ideig a kormányfő fotósa is volt, majd két évig volt a közmédia, az MTVA sajtófőnöke.

Majd néhány héttel ezelőtt azt is megírtuk, hogy Kobza Mikós épp tavaly november óta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) alkalmazásában van.

Majd a hír után nyilvánosságra került az az információ is, hogy Kobza a feladatkörét havi 700 ezer forintos díjért látja el.

700 ezret szakít Habony bizalmi embere a szegedi egyetemen

Nemrég derítettük ki, hogy Kobza Miklós ott dolgozik, most már az is tudható, mennyiért. „A megbízási díj 700.000 Ft/hó, azaz hétszázezer forint/hó összegben került megállapításra" - olvasható a Szegedi Tudományegyetem a Szeged.hu-nak küldött válaszában, hogy mekkora a díjazása Kobza Miklósnak.

Neked ajánljuk

Elveszve az éjszakában

 • Bacsadi Zsófia

Igen szerencsétlenül végződik egy kis színházi társulat éjszakája, amikor a takarítónő hamarabb hazamegy, és magával viszi az öltöző kulcsát.

Tuti Tati

Hatalmas a tülekedés Wes Anderson új filmjében, a korábbiaknál is nagyobb, pedig már A Grand Budapest Hotelben is annyi volt a sztár, a szín, a szimmetria – ó, az a híres andersoni szimmetria és keretezés! –, hogy alig látszott ki a sztori.

Elég ez?

 • Puskás Panni

A Kabarét az 1976-os magyar bemutatója (Ódry Színpad) óta közel negyvenszer mutatták be a hazai színházak. És vannak rendezők, ilyen az ősbemutatót jegyző Szinetár Miklós, de Alföldi Róbert és Bozsik Yvette is, akiket az anyag nem hagy nyugodni, és többször is színpadra állítják.

Újrarendezés

 • Erdei Krisztina

Az idei Fotóhónapról néhány hete még alig volt elérhető információ. A kivételt épp a ki­emelt eseményről, a kanadai Margaret Watkins kiállításáról szóló hír jelentette.

Hamis minden ízében

 • A szerk.

Október 23-án elfogtunk egy marslakót, körbeálltuk, és megkérdeztük tőle, mi jó honfiak: no, szemüveges barátunk (kicsinyded, szemüveges ürge volt, mondhatni nyüzüge), mit ünneplünk mi itt ma ilyen nagy sokadalomban?

0:1

 • A szerk.

Múlt pénteken a Kúria elkaszálta a kormány legújabb propagandamutatványának, a „gyermekvédelmi népszavazásnak” az egyik kérdését, azt, amelyik arról kérdezte volna az ország polgárait, támogatják-e, hogy „kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nem­átalakító kezelések”.

Sokan, mégis kevesen

 • Lannert Judit

A két pedagógus-szakszervezet négy pontban foglalta össze a napokban legfőbb követeléseit, ezek közt szerepel a pedagógusok bérének emelése és a munkaterheinek csökkentése is.

Postatiszta nemzeti vagyon

Pár hete derült ki, hogy az állam 42 milliárd forintért vette át a Bélyegmúzeumot a Magyar Postától. Arról nem esett szó, hogy miért ennyiért és miért most, de arról sem, hogy a valóságban mi is az a Bélyegmúzeum, és milyen értéket képvisel.

„Az államnak van életvédelmi kötelezettsége”

 • Bányai György
Vajon bíróság elé citálható-e az állam akkor, ha nem tesz semmit a járvány megfékezése érdekében? Vagy ha épp túlzott agilisságával, lezárásaival és tiltásaival okoz elkerülhető károkat? És ki lehet a felperes? Maga az állampolgár? Vagy egy másik állam?

Lépegetve, lopakodva

 • Molnár Róbert

Szlovákia csendben elviselte, hogy hosszú éveken át támogatások érkezzenek Magyarországról az országba különféle csatornákon, ám a magyar állam nagyszabású termőföldvásárlási terveit már nem hagyták szó nélkül.

„Véletlenül rátalálnak”

Operatőrből lett filmrendező, de amikor elhagyta Ceaușescu Romániáját, mindent újra kellett kezdenie. Ausztráliába települve oktatóként folytatta, most pedig új filmmel jelentkezett: az Éjjeli őrjáratot a héten mutatják be a mozik.