Továbbra sem találja a Fidesz a Botka elleni fegyverét

  • narancs.hu
  • 2019. április 8.

Belpol

Helyi közvélemény-kutatásból kiderült: bevetnék a szegedi egyetem volt rektorát.

Szeged elfoglalása továbbra is az őszi önkormányzati választás egyik kiemelt projektje a Fidesz számára. Az viszont, hogy ki lehet esélyes kihívója Botka Lászlónak még mindig nagyon bizonytalannak tűnik.

A 24.hu arról ír, hogy az elmúlt napokban lezajlott helyi telefonos közvélemény-kutatásban még mindig több lehetséges jelölt esélyeit próbálták szondáztatni a fideszesek. A szegedi lakosságnak négy lehetséges jelöltről kellett véleményt mondaniuk: két helyi Fidesz-politikusról és két párton kívüliről. Róluk:

 

  • B. Nagy László korábbi szegedi pártelnök, aki tavaly nyáron azt ígérte, gyorsan megtalálják a kormányoldal polgármesterjelöltjét, de ősszel menesztették a vezetői posztról.
  • Bartók Csaba, B. Nagy utódja, a jelenlegi pártelnök, aki válogatott kézilabdázóból lett helyi pártpolitikus.

 

  • Varga Mihály, a szegedi központú építőipari nagyvállalat, a Kész Holding Zrt. tulajdonosa.
  • Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem volt rektora.

Utóbbi jelölt azért is érdekes, mert a Fidesz egyre többet tűnik fel a Szegedi Egyetem körül.

Tavaly ősszel derítettük ki, hogy a szegedi stratégián dolgozik Kobza Miklós is, aki a miniszterelnök tanácsadójának, Habony Árpádnak a stábjába tartozik, korábban szerkesztette Orbán Viktor Facebook-oldalát, egy ideig a kormányfő fotósa is volt, majd két évig volt a közmédia, az MTVA sajtófőnöke.

Majd néhány héttel ezelőtt azt is megírtuk, hogy Kobza Mikós épp tavaly november óta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) alkalmazásában van.

Majd a hír után nyilvánosságra került az az információ is, hogy Kobza a feladatkörét havi 700 ezer forintos díjért látja el.

700 ezret szakít Habony bizalmi embere a szegedi egyetemen

Nemrég derítettük ki, hogy Kobza Miklós ott dolgozik, most már az is tudható, mennyiért. „A megbízási díj 700.000 Ft/hó, azaz hétszázezer forint/hó összegben került megállapításra" - olvasható a Szegedi Tudományegyetem a Szeged.hu-nak küldött válaszában, hogy mekkora a díjazása Kobza Miklósnak.

Figyelmébe ajánljuk