700 ezret szakít Habony bizalmi embere a szegedi egyetemen

  • narancs.hu
  • 2019. április 1.

Belpol

Nemrég derítettük ki, hogy Kobza Miklós ott dolgozik, most már az is tudható, mennyiért.

„A megbízási díj 700.000 Ft/hó, azaz hétszázezer forint/hó összegben került megállapításra” – olvasható a Szegedi Tudományegyetem a Szeged.hu-nak küldött válaszában, hogy mekkora a díjazása Kobza Miklósnak.

Mint arról a Narancs.hu számolt be elsőként, a miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója, Habony Árpád vezette stáb meghatározó tagja, Kobza tavaly november óta az elviekben független és autonóm szegedi egyetemnek dolgozik.

false

Az egyetem főigazgatója, Dömötör Máté két hete kérdéseinkre reagálva azt írta, Kobza részt vesz a 2019/2020-as beiskolázási év hallgatói toborzási munkafolyamataiban. Ennek részeként az intézmény országos sajtómegjelenéseit intézi, továbbá feladata az egyetem „nemzetközi imázsának további megerősítésére” – közölte a főigazgató.

Most a Szeged.hu közérdekű adatkéréssel azt is kikérte az egyetemtől, hogy mennyi a bérezése, és erre írta a 700 ezres összeget Dömötör a helyi portálnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, politikai szempontból azért pikáns, hogy a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (most már Budapesti Metropolitan Egyetem) végzett kommunikációs tanácsadót alkalmazza a független és autonóm intézmény, mert Kobzáról tavaly ősszel derült ki: a Fidesz helyi stratégiáján is dolgozik, amelynek célja az MSZP és Botka László polgármester leváltása az őszi önkormányzati választáson.

Habony emberét és a központi média egyik parancsnokát is bevetik Botka ellen Szegeden

Semmit sem bíz a véletlenre a Fidesz Szegeden: rengeteg pénzt ölnek a Botka László elleni hadjáratba, külön médiát építenek hozzá. Országosan is kipróbált kommunikációs gurukat küldtek Csongrádba. A Fidesz apait-anyait belead annak érdekében, hogy a jövő évi önkormányzati választáson jelöltjük legyőzze Botka László polgármestert. Ezért a helyi jobboldali média erősítésébe kezdtek.

A szakembernek több mint egy évtizede meghatározó szerepe van a Fidesz kampányaiban, fontos alakítója a párt kommunikációjának, tagja a miniszerelnök főtanácsadója, a Habony Árpád vezette stábnak. Egy ideig szerkesztette a pártelnök-miniszterelnök nagy rajongótáborral rendelkező Facebook-oldalát, majd Orbán hivatalos fotósa volt. Tavaly májusig két éven keresztül ő volt a közmédia sajtófőnöke.

(Nyitóképünk: Kobza az Echo Tv egyik műsorában.)

Figyelmébe ajánljuk