Úgy tűnik, lemondhatunk a Gyurcsány-Orbán vitáról is

  • narancs.hu
  • 2022. február 9.

Belpol

Gyurcsány nem akar gyávákat menteni. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Demokratának adott mai interjúban megerősítette, hogy nem lát esélyt miniszterelnök-jelölti vitára Orbán Viktor és Márki-Zay Péter között.

Megismételte az elmúlt hetekben hangoztatott fideszes érvet, mely szerint azért nem érdemes vitázni MZP-vel, mert nem is ő az ellenzék valódi vezetője, hanem Gyurcsány Ferenc.

Arra a kérdésre, hogy akkor Gyurcsánnyal kiállna-e egy vitára a miniszterelnök, Gulyás azt mondta, "várjuk meg, hogy érkezik-e megkeresés a baloldal első embere részéről."

A megkeresés azonban valószínűleg nem fog megérkezni, Gyurcsány legalábbis úgy reagált Facebook-oldalán, hogy "aki a gyávát megmenti, az maga is gyáva. Ez régi dakota közmondás. Én meg nem mentek gyávákat."

Ettől függetlenül mindenkinek javasoljuk, hogy ha van szabad másfél órája, nézze vissza a 2006-os Gyurcsány-Orbán vitát (mindmáig az utlsó miniszterelnök-jelölti vitát Magyarországon). Remek szórakozás!

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk