Ugytudjuk.hu: Borkai Zsoltot Győr díszpolgárának jelölték

  • narancs.hu
  • 2023. február 16.

Belpol

Igen, arról a Borkairól van szó. 

Februárban szavaz a győri közgyűlés, hogy márciusban kiket tüntessen ki a város díszpolgári címmel. A jelötlek listája titkos, de az ugytudjuk.hu hozzájutott egy részleges listához, amiből kiderül: Hajtó Péter fideszes képviselő Borkai Zsolt volt polgármestert jelölte a címre. 

A lapnak arról nincs információja, hogy az érintett bizottság vagy bizottságok hogy szavaztak a kérdésben, és a közgyűlés elé kerül-e Borkai Zsolt jelöltsége, mindenesetre érdekes helyzetet teremtene, hiszen a legtöbb fideszes képviselő még a polgármesteri tisztséget 2006 és 2019 között viselő Borkai alatt került pozícióba. 

A lap emlékeztet, 2019 őszén, az önkormányzati választások kampányának hajrájában került elő egy videófelvétel egy jachton tartott szexorgiáról, amelyen több győri üzletember és közéleti személyiség mellett az akkori polgármester is részt vett. Borkai ennek ellenére a Fidesz jelöltje maradt, és pár száz szavazatnyi különbséggel, és több ezer érvénytelen szavazat mellett ismét polgármesternek választották, ezután viszont nem sokkal lemondott a pozíciójáról.

Az ugytudjuk.hu úgy tudja, hogy végül egy másik országszerte ismert fideszes politikus az egyedüli, aki díszpolgári címet kap idén. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Hordta a jelet

  • - minek -

Mátyás Attila számos zenekaron és zenei korszakon átívelő, lassan négy évtizedes pályafutásában különleges epizód a rövid ideig létező Agnus Dei (Isten báránya) zenekar.

Intimebb invenciók

Bacsó Kristóf legutóbbi szerzői anyaga nem konceptlemez, a szaxofonos nem szokott ilyeneket készíteni. A gondolatok, a képzetek, a keresztutalások sokkal összetettebben bontakoznak ki dallamaiból és témáiból, mint hogy kiragasszon egy képet középre, és a körül motozzon a lemez végéig. Bacsó az irányadó jazzalkotók közé emelkedett a rá jellemző nyugodt, intellektuális megközelítéssel; a saját együttesein kívül elsősorban a Modern Art Orchestra szaxofon szólamvezetőjeként és a Zeneakadémia jazz tanszékének élén.