Ugytudjuk.hu: Borkai Zsoltot Győr díszpolgárának jelölték

  • narancs.hu
  • 2023. február 16.

Belpol

Igen, arról a Borkairól van szó. 

Februárban szavaz a győri közgyűlés, hogy márciusban kiket tüntessen ki a város díszpolgári címmel. A jelötlek listája titkos, de az ugytudjuk.hu hozzájutott egy részleges listához, amiből kiderül: Hajtó Péter fideszes képviselő Borkai Zsolt volt polgármestert jelölte a címre. 

A lapnak arról nincs információja, hogy az érintett bizottság vagy bizottságok hogy szavaztak a kérdésben, és a közgyűlés elé kerül-e Borkai Zsolt jelöltsége, mindenesetre érdekes helyzetet teremtene, hiszen a legtöbb fideszes képviselő még a polgármesteri tisztséget 2006 és 2019 között viselő Borkai alatt került pozícióba. 

A lap emlékeztet, 2019 őszén, az önkormányzati választások kampányának hajrájában került elő egy videófelvétel egy jachton tartott szexorgiáról, amelyen több győri üzletember és közéleti személyiség mellett az akkori polgármester is részt vett. Borkai ennek ellenére a Fidesz jelöltje maradt, és pár száz szavazatnyi különbséggel, és több ezer érvénytelen szavazat mellett ismét polgármesternek választották, ezután viszont nem sokkal lemondott a pozíciójáról.

Az ugytudjuk.hu úgy tudja, hogy végül egy másik országszerte ismert fideszes politikus az egyedüli, aki díszpolgári címet kap idén. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.