Új kampusszal bővül a Budapesti Corvinus Egyetem

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 9.

Belpol

Ősztől vehetik birtokba a hallgatók és oktatók az egyetem Ménesi úti épületét.

Barta Márton az egyetem stratégiai vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, egyszerre 600-700 hallgató tud majd dolgozni a kampuszon: „Multifunkciós oktatási, innovációs és közösségi központot szeretnénk létrehozni, amelyben az oktatási épületek mellett számos sport- és közösségi tér, valamint egy 11 ezer négyzetméteres park és egy 180 férőhelyes kollégium és is helyet kap.” A Ménesi úti intézmény a legújabb energiahatékonysági és fenntarthatósági kritériumoknak is megfelel majd.

 
A Budapesti Corvinus Egyetem Ménesi úti kampuszának látványtervei
Fotó: MTI/Budapesti Corvinus Egyetem
 

 

 
 
Fotó: MTI/Budapesti Corvinus Egyetem
 

 

 
Fotó: MTI/Budapesti Corvinus Egyetem
 

 

 
Fotó: MTI/Budapesti Corvinus Egyetem
 

A 2021 őszén megkezdett építkezés összköltsége várhatóan nettó 16 milliárd forint körül alakul, amiből 12 milliárd forint állami támogatás, további bruttó 650 millió forint uniós forrás, a fennmaradó összeget a fejlesztést irányító Maecenas Univesitatis Corvini Alapítvány finanszírozza.

Barta a sajtó előtt megvédte a kormány koncepcióját, amelynek nyomán elsőként a Corvinusból lett alapítványi egyetem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk