HVG: Torontói főkonzul lesz a volt jobbikos Bencsik Jánosból

  • narancs.hu
  • 2022. december 9.

Belpol

Bencsik nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést.

A HVG úgy tudja, hogy jövőre Bencsik János lesz a torontói főkonzul. Bencsik a lapnak csak annyit mondott: „novembertől a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkészülő diplomatája vagyok.” Minden más kérdést a külügyi tárcára hárított. Kinevezése a HVG szerint négy évre szól. Bencsik nem kommentálta azt a felvetést, hogy megbízatásával valamiféle szívességet tesz neki a kormánypárt.

Az egykori jobbikus politikus 2009-ben lépett be a Jobbikba, 2020-ban, Jakab Péter elnökké választása után azonban kilépett a frakcióból és megalapította saját pártját Polgári Válasz néven, ami a 2022-es választáson csupán egyetlen egyéni jelöltet állított. Bencsik szeptemberben a Polgári Válasz elnöki posztját átadta másnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk