Új megnevezést kaphat a Köztársasági Elnöki Hivatal

  • narancs.hu
  • 2023. április 13.

Belpol

Sándor-palotaként kellene majd hivatkozni Novák Katalin hivatalára.

Tovább folytatódik a magyar állam és a közjogi rendszer átnevezési programja. Egy társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezet szerint

a Köztársasági Elnöki Hivatal új neve "Sándor-palota" lenne

írja a K-Monitor.

A tervezetben azt írják: "A köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény 17. § (1a) bekezdés a) pontjában a »Köztársasági Elnöki Hivatal« szövegrész helyébe a »Sándor-palota« szöveg lép." Illetve azt, hogy "A köztársasági elnököt feladatainak ellátásában hivatal segíti. A köztársasági elnök hivatalának elnevezése Sándor-palota."

Nehezen érthető, miért szükséges ez a módosítás. Bár a korábbiakra sem volt ésszerű magyarázat, lásd.: vármegyék és főispánok...

Magyarország hivatalos megnevezésében egy ideje már nem szerepel a köztársaság szó, Novák Katalin titulusa továbbra is köztársasági elnök, vagyis majdnem mindegy elvileg, hogy miként nevezik a hivatalát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk