Megegyeznének a kirúgott kölcseys tanárok a tankerülettel

  • narancs.hu
  • 2023. április 13.

Belpol

Elengednék például a sérelemdíjat. 

Perfelvételi szakaszba lépett a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárok peres ügye a Belső-Pesti Tankerületi Központ ellen, a pedagógusokat a Magyar Helsinki Bizottság képviselő – írja a 444.hu

Körülbelül 40 ember gyűlt össze a bíróság épülete előtt csütörtök reggel. Az eljárás során nem lehet megnevezni a tankerületi központ vezetőjét, ezért a sajtóban többen a Harry Potter könyvek nyomán csak „Tudjukki”-ként hivatkoztak rá, aki egyébként nem jelent meg a tárgyaláson. 

Ítélet nem született a tárgyaláson, de a pedagógusok jelezték, hajlanak a megegyezésre:

lemondanának a sérelemdíjról, a kamatról, valamint a perköltségről, de a végkielégítésre és a felmentési díjra igényt tartanak.

Az egyik érintett tanár, Sallai Katalin a felmentés megszüntetését is kéri. 

A bíró szerint ez nem rossz ajánlat, szorgalmazza a megegyezést, máskülönben hosszú pereskedés vár rájuk, de a tankerület jogi képviselőjének egyeztetnie kell még Tudjukkivel. A következő tárgyalás időponjta: június 14-e. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk