Újabb emberek léptek ki a Jobbikból, megszűnt a debreceni szervezet

  • narancs.hu
  • 2020.02.28 13:02

Belpol

Rájár a rúd a Jobbikra, a távozók az elnökségnek is beszóltak.

Péntek reggel megszűnt a Jobbik debreceni alapszervezete, miután újabb emberek léptek ki belőle - írja az Index.

Kőszeghy Ábel önkormányzati képviselő, a debreceni Jobbik alapító tagja ugyanis azt közölte a lappal, hogy "hosszas vívódás után" úgy döntött, 16 év után kilép a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, a maradék debreceni szervezetből pedig vele tart öt tagtársa is.

A kilépések miatt azonban a debreceni alapszervezet tagszáma tíz fő alá csökkent, így a Jobbik alapszabályának értelmében péntekkel meg is szűnt.

Kőszeghy azt írta, azért lépnek ki a pártból, mert az országos tisztújítás óta a Jobbikban kizárólag békétlenséget, leszámolásokat, a baloldalnak való megfelelési kényszert tapasztaltak. (Arról, hogy a Jobbik vidéki szervezetei ismét válságban vannak, nemrég írt a Narancs.hu, amikor beszámolt arról, hogy a békéscsabai pártszervezet feloszlatta magát.)

Vihar a Jobbikban: még a pártból is kiléptek a békéscsabaiak

Talányos Fb-bejegyzésben jelentette be a Jobbik békéscsabai elnöke, hogy felszámolják a helyi szervezetet. „Tájékoztatni szeretnélek benneteket, hogy 12 év után a mai napon feloszlattuk a Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai alapszervezetét a jelenlévő tagok egyhangú szavazatával, mindannyian kiléptünk a pártból is.

"Ki lehet jelenteni, hogy a párt belső életében egy hónapja a fortélyos félelem igazgat. Eltérő véleményük miatt távolítják el a régi, elkötelezett tagokat és pártalkalmazottakat, privát beszélgetések képernyőfotói és titokban rögzített hangfelvételek kerülnek az elnökséghez, amely ezeket bunkósbotként használja a megbízhatatlannak ítéltek ellen" - írta most a debreceni képviselő, Kőszeghy.

Azt is hozzátette, a Jobbik vezetésében már nyoma sem maradt a nemzeti, konzervatív, jobboldali értékrendnek, sőt, azt írja, "úgy tűnik, hogy Jakab Péter a pártot Gyurcsánynak, a pártalapítvány kasszakulcsát pedig a Fidesznek adta át. Ezekhez a dolgokhoz nem adhatjuk a nevünket, nem fogunk asszisztálni az alapelveitől megfosztott, saját ősellenségeivel szövetkező párt haláltusájához.”

Jakab Péter pártelnökké választása óta már többen otthagyták a pártot, előbb Bencsik János budapesti elnök és parlamenti képviselő hagyta ott a Jobbikot, majd Szávay István egykori alapító és volt képviselő is.

Neked ajánljuk