Újabb, nemzeti konzultációs kérdéseket jelentett be a kormány

  • narancs.hu
  • 2020. június 6.

Belpol

Legyen-e járvány idején ingyenes az internet az iskolás gyermeket nevelő családoknak, valamint a tanároknak? Megmaradjanak-e a munkahelyvédő programok? Szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra?

A gyermeket nevelő családok internethasználatára, a hazai turizmus népszerűsítésére és járványügyi figyelőszolgálatra vonatkozó újabb kérdéseket jelentett be a hamarosan induló nemzeti konzultációból a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati videóüzenetében.

Dömötör Csaba folytatva a nemzeti konzultációs kérdéseinek bemutatását, a kormány közösségi oldalán megjelent videójában úgy fogalmazott, a digitális tanrend bevezetése nagy erőfeszítést jelentett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Hangsúlyozta, hogy a fokozott internethasználat anyagi értelemben is nagy terhet jelent, ezért azt is megkérdezi a kormány az emberektől, hogy támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején legyen-e ingyenes az internet használata az iskolás gyermeket nevelő családoknak, valamint a tanároknak.

Míg a közös teherviselésről szólva arra kíváncsiak, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal az alapelvvel, hogy a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez –mondta.

Dömötör kiemelte, arról is szeretnének párbeszédet folytatni, hogy a magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban (is) a már megindult munkahelyvédő programokat, és egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, illetve népszerűsíteni a belföldi turizmust.

Az államtitkár bejelentése szerint felteszik azt a kérdést is, hogy szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra.

Közölte, a kérdőívet postai úton, és később az interneten is ki lehet majd tölteni. Mivel olyan kérdésekről van szó, melyekről valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye, Dömötör Csaba mindenkit arra biztatott, hogy mondja is el azt a hamarosan induló nemzeti konzultáció során.

Figyelmébe ajánljuk