„Újabb támadás a demokrácia ellen” – itt az új Magyar Nemzet

  • narancs.hu
  • 2015. február 7.

Belpol

A standokon az új Magyar Nemzet – diszkrétebb nem is lehetne.

A tegnapi események után a fél ország kíváncsian várta, hogy mi lesz az új Magyar Nemzetben, megjelenik-e egyáltalán. Nos, csalódniuk kell azoknak, akik patás-szarvas Orbán-képet, hatalmas leleplezéseket vártak, bármit, ami Simicska Lajos tegnapi szereplését még jobban aláhúzza.

false

 

A címlapon ugyan vezető anyag a „Botrány a reklámadó miatt” című hírösszefoglaló, alcíme pedig az, hogy „újabb támdás a demokrácia ellen”, ám a cikkben Simicska megszólalása már teljesen sajtókompatibilis, és ugyan szerepel benne a „lapunk tulajdonosa” kifejezés, a szerző már-már úgy idézi őt, mintha csak egyszerű riportalany volna, akinek nincs semmi köze a laphoz. Simicska tegnapi megszólalásai közül egyedül az Origónak adott interjút idézik, e szerint „Orbán Viktornak csak a lojális média kell, az ellenséget ezért ellehetetleníti. Ezt viszont ő (mármint Simicska) sem hagyja, ezért háborúzik”.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében nyilatkozik Kovács Zoltán kormányszóvivő is, aki ilyet szól: "A kormány nem háborúzik senkivel".

A címlapon az előbbinél nagyobb terjedelemben az olimpiának, a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációnak, a Merkel-Putyin-Hollande találkozónak jutott, illetve annak, hogy „megrohanták a NAV-ot a politikusok”.

A véleményoldalon sem akad senki, aki kivont szablyával menne Orbánra. Pilhál Tamás a szocialisták és Kész Zoltán kapcsolatát boncolgatja, Pilhál György a koppenhágai kábellopásról („A tolvaj nemzetközi”), Szabó Anna a minap bejelentett nemzeti közműszolgáltató fontosságáról elmélkedik. A legmesszebb Kristóf Attila megy, aki ezt írja: „Én nem tudom, hogy a Fidesz többszörös kétharmados győzelmének következményeként  természetesnek tekinthető-e az a korlátlan magabiztosság, amellyel - a jelen nem éppen ideális körülményei között - a párt és a kormány meghozza váratlan, olykor elsietettnek bizonyuló, az úgynevezett civil szféra különböző irritáló döntéseit. Ezekkel, nem beszélve egyes vezetőinek nem túl rokonszenves habitusáról, számos hívét idegeníti el.”

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.