Ujhelyi István szocialista politikus sajátos módszerrel szembesítette a róla hazugságokat terjesztő újságírókat az igazsággal

  • narancs.hu
  • 2019. március 30.

Belpol

Azt állítják róla, hogy egy luxusházban él, ezért körbevezette a propagandagyár munkatársait saját otthonában, hogy megmutassa, ez nem igaz.

Pár napja arról kezdett el cikkezni több vidéki portál, hogy Ujhelyi István egy olyan luxusházban él Szőregen, ahol külön wellnessrészleg van úszómedencével és kondigépekkel. Ezen kívül azt is írták, hogy a családi ház teljes felújítását a Szeviép építőipari cég finanszírozta a képviselőnek, cserébe azért, hogy Ujhelyi segített a cégnek néhány pályázatnál.

Ujhelyi ma Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyen saját háza előtt tartott sajtótájékoztatót azoknak az újságoknak, akik megírták a fenti hazugságokat. A képviselő ugyanis tagadja, hogy 30-40 millió forint értékben a Szeviép állta volna a háza felújítását. Ujhelyi körbe is vezette az újságírókat otthonában, a rendhagyó sajtótájékoztatón pedig kiderült, hogy nincsen wellnessközpont a ház végében, csak egy régi jakuzzi, ami Ujhelyi állítása szerint nem működik, és jól láthatóan úszómedence sincs sehol, sem kondigépek.

A szocialista politikus végül azt tanácsolta a fideszes propagandát kiszolgáló újságíróknak, hogy inkább a kormánypárti képviselők, illetve Tiborcz István háza táján nézelődjenek. Róla azonban ne közöljenek valótlanságokat.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?