Újra kinyit néhány a rezsipara miatt bezárt posta januárban

Belpol

Konstruktív tárgyalásokat folytattak több önkormányzat vezetésével, ennek eredménye az újranyitás.

A Magyar Posta Zrt. új vezetése az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív tárgyalásokat folytatott az önkormányzatokkal a bezárt postahelyekről, ennek köszönhetően több posta újranyit januárban, az egyeztetések folytatódnak – közölte a Magyar Posta.

A Magyar Posta 366 hivatal működését szünetelteti november 12-től.

Mint ismert, a Magyar Posta még október végén döntött arról, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt országszerte szünetelteti több posta működését. Pontosabban a hivatalokat a postára is vonatkozó 25 százalékos kormányzati megtakarítás miatt kellett bezárni. "Az Európát sújtó szankciós energiaválság miatt ugyanis egyre több ország és egyre több vállalat vezetett be rendkívüli takarékossági intézkedéseket, és ez alól a posta sem jelentett kivételt" – emlékeztettek a közleményben. A döntésben érintett 740 munkavállalót más hivatalba helyezték. 

Azt írták, a Magyar Posta számára kiemelt feladat a lakosság részére a legmagasabb minőségű postai szolgáltatások nyújtása, ezért a bejelentést követően a társaság új vezetése az érintett önkormányzatok vezetőivel az elmúlt időszakban konstruktív tárgyalásokat folytatott számos jelenleg szünetelő posta mielőbbi újranyitásáról. Tájékoztatásuk szerint a megbeszéléseken a települések polgármestereivel részletes megállapodás született arról, hogy a Magyar Postát is érintő radikális energiaköltség-növekedést – a vállalat belső, valamint más területeit is érintő hatékonyságnövelésén túl – hogyan és milyen módon tudják közösen kezelni az egyes szünetelő posták vonatkozásában.

Bár a Magyar Posta közleménye épp csak a lényeget nem tartalmazza, hogy pontosan hány postát nyitnak újra, és hol, az elmúlt napokban helyi oldalakon már napvilágot látott, hogy a következő helyeken lesz újra postai szolgáltatás:

  • a II. kerületben két helyen,
  • Kaposváron két helyen,
  • Dunakömlődön,
  • Újdombóváron.

Szegeden például nem:

Arról, hogy milyen áron nyílnak újra a postahivatalok, ez a cikkünk szól:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.