Szegeddel épp nem tárgyal a Magyar Posta

  • narancs.hu
  • 2022. december 28.

Belpol

A város önkormányzata várta, az állami vállalat ajánlatot tesz, mennyiért nyitná újra bezárt hivatalait.

A Magyar Posta ma megjelent közleménye nyomán a szegedi önkormányzat hírportálja, a szeged.hu azt közölte, a dél-alföldi nagyvárossal ugyan nem folytatott „intenzív és konstruktív” tárgyalásokat a városban bezárt „postahelyekről”, így a Szegeden – ahol a vidéki városok közül a legtöbb, tizenkét hivatalt zárt be –, egyelőre biztosan egy postahely sem nyílik újra.

Szeged önkormányzatának vezetése nem kormánypárti, így a kormányhoz közel álló média folyamatosan noszogatta Botka László polgármestert, keresse a Magyar Postát, mert más, szemfülesebb önkormányzatok már ezt megtették

A városi önkormányzat a narancs.hu-nak korábban arról számolt be, hogy utoljára 2020 májusában tárgyaltak. Akkor a zrt. kereste az önkormányzatot, azzal, hogy júliusban be akarja zárni a Klebelsberg-telepi postahivatalt. Akkor az önkormányzat 10 millió forinttal hozzájárult ahhoz, hogy új ingatlanban nyíljon meg a postahivatal a városrészben. 

A mostani bezárásokról a szegedi önkormányzati vezetés is a sajtóból értesült először – a bezárásra ítélt hivatalok között volt a Klebelsberg-telepi is –, illetve a hírek után két-három nappal, november elején közölte a zrt. a várossal, hogy november 12-én mi fog történni. Azután a várost nem kereste a zrt.. Bár ezt a város válasza nem tartalmazta, az mégis kiderül: a 2020-ban történtek fényében az önkormányzat úgy gondolja, az állami vállalatnak kellene megtennie ez ügyben az első lépést.

A szeged.hu korábban hét kérdést küldött a Magyar Posta sajtóosztályához. Többek között arra volt kíváncsi, tárgyalt-e a várossal az állami vállalat, min múlik, hogy Szegeden újranyissanak bezárt hivatalokat, és a vidéki városok közül miért Szegeden zárták be a legtöbb postahelyet. A zrt. küldött válaszlevelet, de egy kérdésre sem válaszolt, csupán türelmet kért, és azt ígérte, a tárgyalások eredményéről tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Ám mint a szeged.hu cikkéből kiderül, ez Szeged szempontjából egyelőre irreleváns ígéret, mert mint Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester közölte, a várost továbbra sem kereste a Magyar Posta. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk