Újra körözik a kémkedésért elítélt, volt jobbikos Kovács Bélát

  • narancs.hu
  • 2023. december 4.

Belpol

Költségvetési csalás miatt keresik, mert behajtanák rajta a kiszabott 1,2 milliós pénzbírságot.

Körözést adtak ki Kovács Béla, a Jobbik volt európai parlamenti képviselője ellen

– a rendőrség körözési listáján szereplő egykori politikust a Blikk vette észre. Kovácsot a police.hu-n közzétett körözési felhívás szerint egy költségvetési csalással összefüggő ügyben keresik és az előállítását rendelték el – kivéve, ha befizeti a rá korábban kiszabott 1,2 milliós pénzbüntetést.

Kovács ellen idén júniusban már kiadtak egy európai és nemzetközi elfogatóparancsot is – szintén a költségvetési csalás miatti büntetőeljárással összefüggésben, ami vélhetően ugyanez az ügy, bár ott csak 600 ezer forint pénzbüntetésről volt szó.

Korábban 2022 novemberében adtak ki elfogatóparancsot Kovács ellen, mivel nem kezdte meg a jogerős büntetése letöltését. Mint ismert, mindez azután történt, hogy a már évek óta Moszkvában élő, és így a börtönbe egy darabig bizonyosan be nem vonuló Kovács Bélát kémkedésért elítélték – ebben az ügyben kapta a büntetést a költségvetési csalás miatt is.

A vádirat szerint a budapesti orosz nagykövetségen fedésben dolgozó katonai hírszerzőknek adott át értesüléseket többek között energetikai ügyekben, az EP-választásokról, a magyar belpolitikai helyzetről és a paksi atomerőmű bővítéséről, a Kúria 2022-ben, harmadfokú bíróságként a korábbi ítéleteket súlyosítva

kémkedés, az Európai Unió intézményei ellen bűntett miatt öt év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és tíz év közügyekről eltiltásra ítélte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk