Ungár Péter: Karácsony talán 2026-ban összecsapna Orbánnal

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 20.

Belpol

Az LMP tovább keresi főpolgármester-jelöltjét. 

Az LMP meg kívánja mutatni, hogy van másik politikai ajánlat Budapest irányítására, ehhez olyan jelöltet keres, akiről nem a párthovatartozása „ugrik be” az embereknek – erről Ungár Péter társelnök beszélt az LMP budapesti kongresszusán szombaton.

Az online közvetített rendezvényen az ellenzéki párt társelnöke kiemelte, olyan jelöltet keresnek, aki Budapestre kér felhatalmazást, aki annak a hatvan százaléknak az érdekét képviseli, akik a közösségi közlekedést használják és képes egy ciklusnál tovább gondolkodni. Aki a közösségi közlekedést bővíteni és nem ritkítani akarja, aki tudja, minden fejlesztés, ami „zöld”, az jó.

Budapestnek nem felhőkarcolókra és luxuslakásokra van szüksége, hanem parkokra és szociális bérlakásokra, „és ebben nincs alku” – jelentette ki. Hozzátette: nem fognak olyan főpolgármester-jelöltet támogatni, akinek nincs tartalmi állítása. Egyelőre nem nevezett meg senkit, „mert nem a gombhoz varrják a kabátot”, és a „várakozásnak is megvan az öröme”.

Kitért arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester politikájában nem az számít, hogy mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon milyen módon tudja magát Orbán Viktor áldozataként beállítani.

Kijelentette, az, aki az önkormányzati választás előtt pár hónappal arról beszél, hogy milyen államformára van szükség Magyarországon és köztársaságpártinak hívja az ellenzéki kollégáit, az nem biztos, hogy városvezetésre készül, hanem talán arra, hogy 2026-ban újra megmérettesse magát.

A budapesti ellenzéki közös listáról szólva úgy fogalmazott: a tárgyalásokat „élő ember nem tudja követni”. A budapesti ellenzéki összefogásról azt mondta, mindenki el akarja játszani, hogy nagyon akarja, de valójában senki sem akarja, hogy sikerüljön. Bírálta, hogy a diskurzus nem a tartalomról, hanem személyekről szól. Úgy fogalmazott, „minden választás népszavazás Orbán Viktorról”, az ellenzék minden problémája vagy megoldása Gyurcsány Ferenc, „Karácsony az egyetlen remény”.

Szerinte a „gyurcsányozások” és az „orbánozások” a gondolattalanságot fedik el, és ígéretet tett arra, hogy szakít mindezzel. Úgy látta, a Fidesz oldalán káosz van a fővárosi politikában, a több mint 13 éve kormányzó párt senkit sem tud megnevezni a főváros irányítására. Ez azért van, mert nem lehet egyszerre a budapestieket is képviselni és minden politikai eszközt a budapestiek elleni politizálásra használni. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.