Varga Mihály eladná a Pénzügyminisztérium épületét

  • narancs.hu
  • 2024. január 20.

Belpol

A minszter szerint idén az éves infláció 5,2 százalékos lehet. 

„A Pénzügyminisztérium 76 év után a terv szerint idén elhagyja a József nádor teret és visszaköltözik a Várba, abba a székházba, amely a második világháború végéig otthont adott a szervezetnek” – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak. 

A tárca mostani épületét 1947-ben rekvirálta az állam a Magyar Általános Hitelbanktól. „A kétségkívül impozáns székházat Alpár Ignác tervei alapján 1909-ben alakították ki, és megépítése óta, vagyis több mint 110 éve a magyar gazdasági és pénzügyek egyik fontos helyszíne.

Az épület az állam tulajdona, s úgy vélem, az lenne a leghelyesebb, ha visszakapná azt a magyar üzleti szféra”

– mondta a miniszter.  

 
Az egykor a Magyar Általános Hitelbank Rt. által az 1909-1913-as években Alpár Ignác tervei alapján épített székház a mai Pénzügyminisztérium épülete a főváros V. kerületében, a József nádor téren.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
 

Varga szerint idén 5,2 százalékos lehet az éves infláció, a gazdasági növekedés pedig 3,6. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.