Ungár Péter vállalja a következményeket, nem akar mentegetőzni a „hülye mondatáért”

  • narancs.hu
  • 2018. július 16.

Belpol

És persze restelli az egészet. Úgy látszik, akaratlanul is lehet mentegetőzni.

A Magyar Narancs tette közzé azt a kiszivárgott videót, amin Ungár Péter azt mondja, tisztában volt vele, hogy nem írhatta volna alá a szerződést Ron Werberrel, és direkt járt el így. Ez pontosan így hangzott: „Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.”

Most Ungár a videóról a 7300.hu nevű komlói lapnak nyilatkozott az esetről: vállalja a felelősséget a történtekért.

„A leginkább tényleg az zavar az egész történetben, hogy ezt a hülye mondatot is az LMP elleni hadjárat részeként használják fel, miközben a mondatot én egyedül mondtam. Pedig a párt még azután is mindvégig tisztességesen járt el, hogy Werber úr a választások előtt egy nappal beperelt minket. Ezért én már a párt belső fórumain elnézést is kértem mindenkitől, és bármilyen következménye lesz, azt vállalom” – mondta a politikus a portálnak.

Ungár mintha úgy vállalná a felelősséget, hogy közben kissé el is tolja magától: LMP elleni hadjáratról beszél, a hangfelvételen hallható mondatokat pedig „szerencsétlen”, „hülye” mondatnak nevezi. Sőt azt is kijelenti, hogy volt felhatalmazása aláírni a szerződést.

„Az a nagyon szerencsétlen és hülye mondat egy belső LMP-s kampányértékelő fórumon hangzott el. Nagyon restellem az egészet és nem is akarok mentegetőzni, de azt tudni kell, hogy bármi is hangzik el a videón, valójában nem jártam el jogszerűtlenül, és ezt maga Werber úr is elismerte az általa indított perben.”

Az interjúban Ungár arról is beszél, hogy eljárás indult ellene a párton belül.

Ungár megerősíti: a peres eljárás elindult, bár az LMP célja az, hogy peren kívül megegyezzenek. Ezek szerint Werber nem hajlik az egyezségre.

Figyelmébe ajánljuk