Választási csalást kiált a Jobbik

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. július 16.

Belpol

A Jobbik szerint a cigányság ismét választási csalás áldozatává vált.

Ma Magyarországon egyetlenegy olyan nemzetiség van, amelyik megvásárolható, ez a cigányság, és egyetlenegy olyan politikai párt van, amely él is rendszeresen ezzel a lehetőséggel, ez pedig a Fidesz – jelentette ki a miskolci időközi voksolásról szólva hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szomorúnak nevezte, hogy az utóbbi években „az erkölcsi vesztes általában a politikai győztes”, megjegyezve, ez a kampány ízelítőt adott abból, mire számíthatunk jövőre, az önkormányzati választás előtt. Jöhetnek majd a kamujelöltek, a vesztegetési kísérletek, jöhetnek ismét a karaktergyilkos lejárató kampányok, és persze a szavazás napján megindulhatnak a transzportok – tette hozzá.

A honatya rámutatott: sajtóhírek szerint vasárnap szervezetten vittek szavazókat, akik ellenételezést is kaptak a voksolásért; bár a két hír közül csak az előbbit erősítették meg saját helyi forrásaik.

Az eredményekből a képviselő szerint az is kiolvasható, hogy a Fidesz azokban a körzetekben nyert „brutális mértékben”, ahol romák laknak, ha ezeket nem számítanák, nagyon szoros eredmény született volna Miskolcon.

Jakab Péter alig egy hónappal, vélhetőleg minden idők legerősebb hazai szűzbeszédével indított a Parlamentben, amikor így kezdte „A lopott pénz visszajár, ugye?” című parlamenti interpellációját: Bevallom őszintén, kicsit meg vagyok szeppenve, isten bizony, ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem.

Kövér László házelnök kikapcsolta a renitens képviselő mikrofonját, és feltűnően modortalannak és ostobának minősítette a hozzászólást. Figyelmeztette is: „Válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között.”

Neked ajánljuk