Ungár Péter végre kiszáll a NER-közeli bizniszéből? Dehogy, csak úgy tesz!

  • narancs.hu
  • 2018. december 19.

Belpol

Valamiért nem tud elszakadni a családtól ez fiú!

Vagyonkezelőre bízza az LMP-s Ungár Péter a családja érdekeltségébe tartozó ingatlancégben meglévő részvénycsomagját, vagyis névleg kiszáll a Schmidt Mária, illetve családja érdekeltségébe tartozó társaságból – tudta meg a hvg.hu.

A BIF nevű ingatlanos cégről beszélünk, ahol Ungár édesanyja, Schmidt Mária és Ungár nővére is tulajdonos. És ahonnan a NER hátszelével szorították ki például Spéder Zoltánt nem is oly rég.

Ungár Péter persze nemcsak édesanyja miatt van olyan közel a NER-hez: egy súlyosan rasszista és antiszemita kampány után volt képes azt mondani a nyáron, hogy migráció-ügyben „nem szégyen a Fidesszel egyetérteni.”

A mostani esettel kapcsolatban pedig azt mondja, hogy tiszta helyzetet szeretne teremteni – ám ezt – emlékeztet a hvg.hu cikke – úgy tudta volna megtenni, hogy eladja a részesedését. Ez a BIF 2,75 százalékát jelentette volna. Ungár még a vagyonkezelőt sem volt hajlandó megnevezni a hvg.hu érdeklődésére, miközben Schmidt Máriával közös családi cégében (PIÓ-21) továbbra is tulajdonos marad.

Figyelmébe ajánljuk