Hajós András: Magyarországon régóta nincs rend. És a rendbontók nem azok, akik az utcán vannak

  • Gera Márton
  • 2018. december 19.

Belpol

A zeneszerző–humorista szerint az Orbán-rezsim egyik legnagyobb trükkje az a hazugság, hogy „de legalább rend van”.

„Sokan kérdeznek engem, minek megyek ki a tüntetésekre? Mit lehet ezzel elérni? Sok mindenre jó egy tüntetés, a düh kiadásától, az ellenzéki politikusok brandépítésén át, a törvényhozás befolyásolásáig” – írja legújabb Facebook-posztjában Hajós András.

A zeneszerző–tévés személyiség szerint az Orbán-rezsim egyik legnagyobb trükkje az a hazugság, hogy de legalább rend van. „Hogy persze csibészek ezek is, de legalább rend van. Hogy hát tényleg gazdagodnak, meg jó-jó lenyúlnak mindent, kedvükre farigcsálják az alkotmányt, arrogánsak, de legalabb rend van. Az emberek meg szeretik a rendet. Hát nincs rend. És ha sokan, sok tüntetésen ott vagyunk hangosan, akkor ez látszik is. Magyarországon régóta nincs rend. És a rendbontók nem azok, akik az utcán vannak.”

Hajós Andrással legutóbb tavaly májusban, a CEU-tüntetések idején beszélgettünk, interjúnkat itt olvashatják:

„Színpadra fogom hívni Gyurcsányt, Vonát, Hadházyt"

Azon az átadón szólt be a Tv2-nek, ahol épp a csatorna műsorával nyert díjat. Nemrég tüntetéseken láttuk többször, ahol Gyurcsány után Orbántól kérte, hogy mondjon le. Gyurcsánnyal kapcsolatban pedig már arra utal, lehet, rehabilitálnunk kéne. Magyar Narancs: Legfrissebb médiaszerepléseid sora azzal kezdődött, hogy a bringáddal feltűntél az egyik tüntetésen, és olyanokat mondtál, hogy véget ért a fásultság korszaka, meg szeretnéd, hogy Orbán lemondjon.

Neked ajánljuk

Mariupol elesett

  • narancs.hu

Az oroszok közlése szerint az Azovsztal acélmű védői megadták magukat. Közben Harkivban egy  kultúrházat ért bombatalálat.