Ürge-Vorsatz Diána szervezete segíti Palkovics minisztériumát az OMSZ átalakításában

Belpol

Az új szervezet neve Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálat lesz.

A Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (Hungarian Scientific Panel on Climate Change, HuPCC) alelnökével egyeztetett Palkovics László – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

A tárcavezető a folyamatban lévő energetikai és klímapolitikai projekteket tekintette át Ürge-Vorsatz Diánával. Megállapodtak abban, hogy a HuPCC a minisztériummal együttműködve segíti kialakítani a leendő Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálat szakmai irányvonalait – írták a közleményben.

A közlemény szerint a HuPCC az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) nemzeti szintre honosított tudományos tanácsadó fóruma. A szervezet az éghajlatváltozással kapcsolatos tudás és kutatási eredmények magyarországi vonatkozásainak összegzésére jött létre 2021-ben.

Mint ismert, Palkovics László néhány nappal azután, hogy az augusztus 20-i tűzijáték elhalasztása nyomán elbocsátotta az OMSZ két vezetőjét, bejelentette: a kormány 2027-ig kétmilliárd forintot fordít a szervezet átalakítására.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk