Útlevelet és személyi igazolványt sem lehetett igényelni a kormányablakokban

  • narancs.hu
  • 2023. június 1.

Belpol

Volt, akinek azt mondták, hogy már két napja áll a rendszer.

Csütörtökön egy ideig sem útlevelet, sem más fényképes igazolványt nem lehetett igényelni a kormányablakokban – írta meg olvasók beszámolói alapján a 24.hu.

Egyikükkel azt az információt közölték, hogy már két napja áll a rendszer, ráadásul hiába volt időpontja az illetőnek, nem tájékoztatták arról, hogy ne fáradjon el a lakóhelyétől egyébként távolabbra eső kormányablakba.

A lap megkeresésére a Miniszterelnökség közölte:

„az útlevél és személyazonosító igazolvány kiállítását érintő átmeneti hiba a mai napon 14:00 órakor elhárult.”

Bár azt nem árulták el, hogy mióta állt fenn a hiba, válaszukban leírták, hogy „a kormányablakok minden esetben gondoskodnak az időponttal rendelkező és a sorszámot húzó ügyfelek megfelelő tájékoztatásáról.” Hozzátették, az ügyfeleknek azt javasolják, hogy ügyintézés előtt minden esetben tájékozódjanak a kormanyablak.hu oldalon. Igaz, itt a legfrissebb hír márciusi.

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, tavaly látványosan megnőtt a kiadott útlevelek száma Magyarországon, amihez hozzájárult az emberekben a háború miatt kialakuló aggodalom is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.