Vadai Ágnest kétmillió forintra büntette Kövér László bekiabálásért

  • narancs.hu
  • 2021. március 25.

Belpol

A DK képviselője Dömötör Csaba felszólalásába kiabált bele.

Egyhavi tiszteletdíjával megegyező, vagyis 2 058 360 forintos büntetést kapott Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől Vadai Ágnes, a DK alelnöke - írja a Telex

A hivatalos indoklás szerint a képviselő Dömötör Csaba parlamenti államtitkár felszólalásába folyamatosan belekiabált, és „a parlamenti szokásokhoz képest is kirívóan hangos és folyamatos közbeszólásokat tett, amelyek a felszólalást már jelentősen megzavarták”, és felszólítás után sem hagyta el az üléstermet - írják.

A Telexnek Vadai elmondta, azért szólt közbe, mert oltásellenesnek nevezték, erre reagált.

Vadai a büntetésről Facebook-oldalán is beszámolt.

Levelet kaptam, Life. Az önbíráskodó házmestertől. A lényeg, hogy megbüntet. Egy havi fizetésemet vonja el, mert múlt...

Posted by Vadai Ágnes on Thursday, March 25, 2021

Az utóbbi időben nem Vadai volt az egyetlen, aki büntetést kapott Kövértől. Jakab Péter több, mint 4 millió forintra, Tordai Bencét pedig 8,2 millió forintra büntette a házelnök.

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.