Vecsei H. Miklós meggondolta magát, most bocsánatot kér

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 3.

Belpol

„Akik szerint patkány, hazaáruló vagyok, elfogadom. Őszintén.”

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, Vecsei H. Miklós a Vígszínház színésze problémásnak gondolta, hogy a Pál utcai fiúkból készült musicalben hallható Mi vagyunk a Grund című dalt politikai rendezvényeken használják fel. „Én nem látok ma Magyarországon olyan pártot, aki képviselni tudná/akarná ennek az üzenetét. Rég voltam ilyen szomorú... Arra kérek mindenkit, hogy ne azonosítsa ezt azzal, amiért mi már 240 előadáson keresztül a lelkünket és a barátságunkat adtuk, még akkor sem, ha maguk a szerzők ítélik úgy, hogy helye van ezeken a rendezvényeken” – írta Vecsei.

Vecsei H. Miklós elhatárolódik attól, hogy a Pál utcai fiúk betétdalát politikai rendezvényeken játsszák le

„Nem látok ma Magyarországon olyan pártot, aki tudná képviselni a dal üzenetét" „Mindenféle pártállástól függetlenül, mélyen elhatárolódom attól, hogy ma a 'Mi vagyunk a Grund!' szól politikai kampányrendezvényeken. Én nem látok ma Magyarországon olyan pártot, aki képviselni tudná/akarná ennek az üzenetét. Rég voltam ilyen szomorú...

Később azonban törölte korábbi bejegyzését és bocsánatot kért. „Nem volt igazam, nem döntöttem jól. Én megosztónak gondoltam, hogy a Jobbik és az Összefogás rendezvényein használják fel a "Mi vagyunk a Grund" dalt. Azonban kiderült, hogy rosszul értelmeztem, de ez az én balgaságom és emiatt épp én lettem megosztó. Elnézést, főképp, Dés Lászlótól, akit nagyon szeretek és tisztelek természetesen, csak ebben az ügyben eltért a gondolatunk. Továbbra is igyekezni fogok, hogy ez egy jobb, egymás véleményét tiszteletben tartó, igazságokért küzdő ország legyen. Akik szerint patkány, hazaáruló vagyok, elfogadom. Őszintén.” – áll az újabb posztban.

Neked ajánljuk