Végül elmaradt a búcsúpénzosztás a Pest megyei önkormányzatban

Belpol

Nem jelent meg két kormánypárti képviselő, nem osztották ki a Samsung-pénzeket. Kammerer Zoltánék búslakodhatnak. 

Két kormánypárti képviselő nem jelent meg a Pest megyei önkormányzat értéktár bizottságának hétfői ülésén, így az végül elmaradt, ezért nem is döntöttek a több százmillió forint Samsung-pénz kiosztásáról sem – értesült a Narancs.hu. 

Pénteken írtuk meg, hogy a mostani ciklusban utoljára a fideszes többségű Pest Vármegyei Értéktár Bizottságnak lehetősége van minden fennakadás nélkül támogatást nyújtania Fidesz-közeli civil szervezeteknek. Ugyanis mint ismert, 2020 óta nem Göd, hanem a megye rendelkezik a Samsung SDI akkumulátorgyár adóbevételei felett, és ezek egy részét pályáztatás útján visszaosztja különböző alapítványoknak, egyesületeknek. Az új ciklusban viszont elvesztette a többségét a Fidesz, ezért ha továbbra is szeretne a rendszert működtetni, akkor alkukra kényszerül. Az esélyes partnere a Mi Hazánk Mozgalom lehet a kormánypártnak. 

A hétfői ülésre készült előterjesztés értelmében a gödi polgármester, Kammerer Zoltán és környezete részesült volna több tízmillió forint támogatásban, melyeket rendezvények szervezésére fordíthattak volna. 

Aztán kissé váratlanul két kormánypárti képviselő nem jelent meg a hétfői ülésen, ezért nem is volt meg a Fidesz többsége a támogatások megszavazásához. A folytatásról nem sikerült megegyezni, ezért az ülést berekesztették, ami nagyjából két percig tartott. 

Szemző Áron, a Momentum képviselője azt írta Facebook-oldalán, hogy „a mai bizottsági ülés csak az ellenzéki képviselők részvétele mellett volt határozatképes és bár javasoltam a pénzszórós napirendi pont levételét a mai döntések közül, ezt a fideszes többség leszavazta, így Fehér Zsolt, Jobbikos képviselőtársammal a napirendi pont tárgyalásánál kivonoltunk a teremből és az ülést kénytelen volt beszüntetni az elnök, sikerült megakadályoznunk a harácsolást”. 

Mint megjegyezte Szemző, az új közgyűlés kedden délelőtt tartja alakuló ülését a megyházán és csak akkor lehet többsége a Fidesznek, ha valamelyik „elvben ellenzéki formáció felfedi állenzéki mivoltát” és együtt szavaz a kormánypárttal. „Az előzetes egyeztetésekből pedig erre lehet számítani, hiszen a Fidesz a Mi Hazánknak két bizottsági elnöki pozíciót is kíván adni annak ellenére, hogy nem ők a legnagyobb ellenzéki frakció, a méretükből ez nem következne, más frakciónak pedig egyet sem szánnak”. 

A közgyűlés megalakulása után létrehozzák a bizottságokat is, így az eredetileg hétfőn kiosztani tervezett pénzeket már csak a következő ciklusban tehetik meg. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk