Vidnyánszky: Sajnálom, hibáztam

  • narancs.hu
  • 2013. május 23.

Belpol

A Nemzeti Színház leendő igazgatója most már sajnálja, hogy nem igazította helyre Kerényi Imrét.

Vidnyánszky Attila még áprilisban volt vendége annak a belvárosi tévé által is rögzített pódiumbeszélgetésnek, ahol Kerényi Imre azt mondta: Vidnyánszky Nemzeti Színháza is ugyanolyan sikeres lesz, mint Alföldié, „csak nem buzikról fog szólni, hanem szerelemről, meg a barátságról, meg a hűségről, az is lehet, hogy még a hűségről is szó lesz, meg a becsületről, meg ilyesmi”.

Vidnyánszky a helyszínen nem reagált a minősíthetetlen kijelentésre, sőt az RTL Klub Híradójának később azt mondta: „A Nemzeti Színházban olyan súllyal van jelen a homoszexualitás témája”, hogy az szerinte „nem felel meg annak a súlynak, amilyen súllyal a magyar társadalomban ez a kérdés jelen van”. (Kulka János tegnap nyílt levélben kérte ki Kerényi szavait, mi pedig blogunkban értetlenkedtünk Vidnyánszky hallgatásán.)  

Szerda délután azonban már közleményt adott ki Vidnyánszky, amelyben így ír: „Sajnálom, hogy a jelenlétemben igaztalan és bántó szavak hangoztak el a Nemzeti Színház eddigi műsoráról. Hibáztam, amikor nem igazítottam helyre ezeket a szavakat akkor, amikor kimondattak. Most megteszem. A Nemzeti vezetőjeként azon fogok dolgozni, hogy közös, valós kérdéseinkre egymást megbecsülve keressünk válaszokat.”

Figyelmébe ajánljuk