Visszatér a politikába a rendszerváltás utáni idők nagyágyúja

  • narancs.hu
  • 2021. június 3.

Belpol

De ki ő, miért nem tetszik neki Orbán és hova tűnt a csokornyakkendője?

Elindul az ellenzéki előválasztáson Palotás János - derül ki a Blikk interjújából, amit a Vállalkozók Országos Szövetségének egykori elnökével készítettek.

Hogy közel 30 év után miért is indul ismét választáson a hajdan népszerű politikai szereplő, arra a hajdan népszerű politikai szereplő így válaszol:

Annak idején rendszerváltó választáson ültem be a parlamentbe és nagyon sok a hasonlóság a 90-es évek és a mostani időszak között. Olyan mélyre süllyedt a magyar társadalompolitika, hogy szerintem rendszerváltó választásra van szükség, amibe muszáj beszállni, ott kell lenni, valamit csinálni kell. Annak idején az egypártrendszert kellett demokratikus többpártrendszerű nyíltabb társadalomba átvezetni, és én nem látom az igazi különbséget aközött és a Fidesz egypártrendszerűsége között. Akkor néhány vezető személyisége volt az MSZMP-nek, akik meghozták a döntéseket, amelynek utána formálisan tett eleget a parlament. Most is ugyanúgy néhány ember dönt.

Palotás az interjúban elmondja, hogy ugyanabban a választókerületben - a XVI. kerületben - indul, mint 1990-ben.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk