Jakab Péter: Kövér László viselkedése magáról a rendszerről állít ki szegénységi bizonyítványt

  • narancs.hu
  • 2021. június 3.

Belpol

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje Gyurcsányról és Karácsonyról is beszélt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje a Népszavának adott interjút az ellenzéki összefogásról.

Karácsony Gergelyről ezt mondta:

Mondjuk így: aki engem a leginkább ki tudna egészíteni, az Karácsony Gergely. A fővárosban ő, a vidékiek körében viszont én vagyok népszerű. Bárhogyan alakul is az előválasztás eredménye, a Fideszt csak a szavazótáborainkat összeadva győzhetjük le.  

A néppártosodásról és az Európai Néppárthoz való csatlakozásás lehetőségéről pedig ezt:

Lépésről lépésre haladunk, óvatos és sokrétű munkára van szükség ahhoz, hogy kölcsönös legyen az elfogadás. Vannak diplomáciai közeledések, és ezek nem egyoldalúak. Nagyon szeretnénk az Európai Néppárthoz csatlakozni, el tudom képzelni, hogy a 2022-es választásokat követően erre sor kerülhet.

A DK-s Kálmán Olga és Gy. Németh Erzsébet támogatásáról meg ezt:

Minden esetben a párt országos elnöksége dönt arról, hogy az adott körzetben kit támogatunk. Az elnökségben nincsenek nagy nézetkülönbségek a jelölteket illetően. Megnézzük az előéletüket, a habitusukat, azt, hogy az adott választókörzet milyen karakterű képviselőt kíván. Ha DK-s jelöltet tartunk a legalkalmasabbnak, akkor természetesnek vesszük, hogy támogatjuk. Ahogyan az is természetes, hogy más körzetekben pedig a DK támogatja a Jobbik jelöltjét.

 Arról pedig, hogy megéljük-e, hogy a végén összebarátkozik Gyurcsány Ferenccel:

Nem feladatom, hogy a barátja legyek, még csak szeretnem se kell. A választók nem ezzel bíztak meg, hanem azzal, hogy működjünk együtt a kormányváltásért. Sokszor elmondtam már, hogy nekem se volt könnyű. Ha azonban a közös nemzeti minimumot nem csak két ember, hanem hat párt teremti meg, akkor az olyan stabil alap, amire lehet építkezni.

És végül arról, hogy Kövér László házelnök közel 10 millió forintra büntette:

Kövér László viselkedése magáról a rendszerről állít ki szegénységi bizonyítványt. Ott tartunk, hogy a házelnök tízmilliós bírságot szabhat ki a „ficsúr” szó elhangzása miatt. Ha ez ellen én fellebbezni szeretnék, akkor a fideszes többségű Országgyűléshez fordulhatok, amelynek elnöke ugyanaz, aki a büntetést kiszabta. Finoman szólva is sérül a hatalmi ágak szétválasztásának elve.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk