Visszatértek a focimeccsről a magyar magánrepülőgépek

  • narancs.hu
  • 2018. október 5.

Belpol

Orbán, Schmidt Mária, Csányi és Adnan Polat is megtekintette a Vidit.

Péntek fél háromkor landolt Budapesten az Orbán Viktort és más prominens magyar személyiségeket a Videoton londoni meccsére szállító két magánrepülőgép, számolt be a 24.hu.

Csütörtök este Európa-liga meccset játszott a Videoton a Chelsea ellen, ahol végül az angol csapat nyert 1-0-ra. A mérkőzésen készített fénykép alapján Orbán Viktor, Schmidt Mária, Csányi Sándor és Adnan Polat is jelen volt. Adnan Polat és Orbán kapcsolatáról korábban beszámoltunk.

A török meló – Adnan Polat és az Orbán család üzletei

Bemutatjuk a török multimilliárdost, aki egyaránt bejáratos Erdoğanhoz és Orbánhoz, és aki közvetített is az európai illiberalizmus két vezéralakja között. A Galatasaray futballklub egykori elnöke az elmúlt években az Orbán család igaz barátja lett, a kastélyvásárlások egyik kulcsfigurája, miközben cégei milliárdokat húznak a magyar államtól.

A kisebb, 13 milliárd forintos Falcon 900LX típusú magánrepülőgépet Csányi Sándor OTP- és Magyar Labdarúgó-szövetség elnökhöz szokták kötni. A másik, 17 milliárd forintos, osztrák lajstromszámú repülőről először az Átlátszó számolt be. A repülő tulajdonosa egyelőre nem ismert, de korábban erről látták leszállni Orbán Viktort egy Videoton-meccsről hazatérve, rajta kívül Mészáros Beatrix és Végh Gábor, a Zalaegerszegi Torna Egylet Football Club tulajdonosa is használta a gépet.

A 24.hu információja szerint a Csányihoz köthető repülőgép csütörtökön korábban indult, mint a másik, mert előtte tett egy kitérőt Oroszországba. A repülőgép két órát állt a moszkvai Seremetyjevói nemzetközi repülőtéren, majd onnan ment tovább Londonba.

A repülőgépek landolása után Mészáros Lőrinc, Vörös József, Mészáros ügyvédje, Szíjj László, Mészáros üzlettársa, Jászai Gellért, Mészáros topmenedzsere, Vida József és Mészáros László, Felcsút új polgármestere tűnt fel a reptéren. Érdekesség, hogy az osztrák lajstromszámú repülőgépről Havasi Bertalan Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár azt állította, hogy Orbán Garancsi István vendége volt a repülőn, amikor az Átlátszó lefotózta, a repülőgépen most mégis Mészáros Lőrinc és üzlettársai utaztak.

A Csányi-féle olcsóbb gép a sajtó számára nem látható helyen állt meg a Liszt Ferenc repülőtéren.

(A leadkép forrása a 444.hu)

Figyelmébe ajánljuk