Vitézy: Újraszámlálás nélkül nem lehet eredményt hirdetni Budapesten

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

Az LMP jelöltje szerint az érvénytelen szavazatok nagy száma és a szoros verseny miatt nem lehet most eredményt hirdetni. 

Vitézy Dávid, a Fidesz által is támogatott budapesti főpolgármester-jelölt éjjel háromnegyed 2 után állt ki támogatói elé az eredményváróján, ahol arról beszélt, hogy több mint 22 ezer érvénytelen szavazat látszik a Nemzeti Választási Iroda rendszerében, és néhány tucat különbségek vannak csak az ő és Karácsony Gergely eredményei között, bár kiállása pillanatában már Karácsony Gergely vezetett. 

Vitézy azt mondta:

nem született meggyőző győzelem, ezért újraszámlálást fognak kérni.  

Vitézy megköszönte a szavazóknak, hogy elmentek, a leendő új fővárosi közgyűlésről pedig azt mondta, "sokszínű" közgyűlés lesz. Külön köszönte azoknak, akik "a változásra" szavaztak, szerinte igenis főpolgármester-váltó hangulat van Budapesten, és sokan vannak olyanok, akik elégedetlenek az eddigi főpolgármesteri teljesítménnyel. 

Külön köszönte az aktivistáinak, majd azt mondta, reméli, hogy minél hamarabb eljutnak oda, hogy biztosan lehessen eredményt hirdetni, de hangsúlyozta, hogy az érvénytelen szavazatok kirívóan magas száma miatt szerinte nem lehet ma eredményt hirdetni. 


Fotó: Palágyi Barbara

 

Azt is mondta, kereste Karácsonyt, de nem érte el telefonon, viszont neki is ezt szerette volna elmondani, minthogy véleméénye szerint újraszámlálás nélkül nem lehet eredményt hirdetni. 

Vitézy azt is mondta, nagyon színes a választói közösség, amely bizalmat szavazott neki, reméli, hogy majd a végeredmények ismeretében is ki tud állni az emberek elé, és bár várták az eredményt, az éjjel most jött el az a pillanat, hogy ezt elmondja.

Vitézy kérdésekre nem válaszolt. 

A főpolgármester-választás eredménye jelen állás szerint így néz ki: 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk