Donáth Anna: „Katka teljesítményét nem százalékokban mérik”

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

A pártelnök beismerte a Momentum vereségét, de azt mondta, eddig minden szituációból felálltak. 

Donáth Anna éjjel egykor szólalt a Momentum eredményváróján, ahol a Telex beszámolója szerint azzal kezdte, hogy felsorolta az önkormányzati választáson elért eredményeket: Zuglóban Rózsa András, Józsefvárosban Pikó András, a Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen Kosztin Mihály, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén pedig Kovács József tudott nyerni. Donáth a listához hozzávette a Momentum által támogatott Baranyi Krisztina (IX. kerület), Pintér Bence (Győr) és Tóth Gergely (Keszthely) sikerét is.

Végül rátért az EP-választás eredményére is, erről azt mondta

egyikük sem számított rá, de úgy néz ki, nem érik el az öt százalékot.

A Momentum elnöke megköszönte a rájuk szavazó 120 ezer embernek, hogy az ő értékeikre szavazott.

Donáth szerint a Momentum közösségével történtek már kudarcok, de ezeket sosem próbálták elkenni, minden szituációból felálltak. A győzelem sosem végleges, a vereség sosem végletes – mondta Winston Churchillt idézve, majd a beszéde végén kiemelte Cseh Katalin munkáját: „Katka teljesítményét nem százalékokban mérik, hanem abban a kapcsolati tőkében, hogy az Európai Parlamentben pontosan tudják, mi az a Momentum.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.