Volner nem teljesíti a feltételeket ahhoz, hogy attasé legyen, de a minisztériumnak ez nem probléma

  • narancs.hu
  • 2022. december 29.

Belpol

Nincs Magyarországon elismert diplomája és nyelvizsgája sem. 

Felmentést kaphat Volner János a diplomáciai pozícióhoz szükséges szigorú követelmények alól – írja külügyi forrásaira hivatkozva a hvg.hu

Mint ismert, Volner János a Jobbik és a Mi Hazánk egykori országgyűlési képviselője, későbbi pártalapító külgazdasági attasé lesz Szingarpúrban. A portál szerint a pozíció betöltéséhez felsőfokú végzettség, a maláj vagy a tamil nyelv ismerete, ennek hiányában legalább egy, de inkább két nyelvvizsga, két év gazdasági, külgazdasági területen szerzett szakmai gyakorlat, továbbá a külgazdasági szakmai vizsga eredményes teljesítése és B-kategóriás jogosítvány szükséges. 

Ugyanakkor Volnernek Magyarországon elismert diplomája biztosan nincs: a saját önéletrajza szerint csak egy „nem akkreditált” diplomája van, amit 2013-ban szerzett Oroszországban, a MUFO-n (Mezsdunarodnij Unyiverszityet Fundamentalnovo Obucsenyija). Életrajzában, képviselői adatlapján nincs nyoma nyelvvizsgának, de az angolt saját bevallása szerint tárgyalási szinten beszéli. Azonban a hvg.hu arról ír forrásaira hivatkozva, hogy a követelmények teljesítése nem feltétlenül probléma, mert a kinevezésekkor „egyedi mérlegelésre is van mód”. 

Volner nem akart nyilatkozni a lapnak, csak annyit mondott el, hogy a másik exjobbikos kinevezetthez, Bencsik Jánoshoz képest még nincs „felkészülő diplomata” státuszban sem. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk