Wittinghoff Tamás a rendszerváltás utáni magyar politika legmocskosabb történetének tartja a róla készült szexvideó publikálását

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 30.

Belpol

A politikus széke már hosszú évtizedek óta megingathatatlan.

Borzalmasan érzi magát a botrány kirobbanása óta, de családjával együtt fel fogja venni a harcot a „gengszterek, az erkölcstelen gazemberek” ellen, akik megrendezték a jelenetet – nyilatkozta a Blikknek Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, akiről a politikai ellenfelei szexvideót tettek közzé a neten.

A polgármester a rendszerváltás utáni magyar politika legmocskosabb történetének tartja a róla készült szexvideó publikálását.

"Ez nagyjából négy évvel ezelőtt történt, nem sokkal azután, hogy Budaörsön nagyon kikapott a Fidesz. Akkoriban fájt a vállam a sok feszültségtől, a hölgyet épp ezért ajánlották nekem, mint masszőrt. Később meg is zsaroltak a felvétellel, azt akarták elérni, hogy ne induljak újra" – mesélte a polgármester, aki feljelentésében meg is nevezte a zsarolót.

Mint mondta, pontosan tudja, hogy hibát követett el, de ez csak a családjára tartozik, ők teljes mértékben mellette állnak. "Azt gondoltam, hogy nem fognak ezzel előjönni, inkább megpróbálnak vele folyamatosan sakkban tartani. Igazából így megkönnyebbültem" – tette hozzá Wittinghoff.

Az ex-SZDSZ-es politikus széke már hosszú évtizedek óta megingathatatlan, 2014-ben óriási, közel 70 százalékos győzelmet aratott két ellenfele felett. Idén egy kihívója akad, a Fidesz-KDNP jelöltje, Czuczor Gergely.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?