A kinyírt Népszabadságon gúnyolódott Orbán

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 29.

Belpol

„Jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket" - mondta Orbán a kongresszuson.

A kormányfő a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán mondott beszédet, miután újraválasztották a párt elnökének – kihívója hosszú ideje nincs. Azt mondta, Magyarország már nem egyedül áll a küzdőtéren, hanem egy tekintélyes hadoszlop tagjaként: lengyelek, csehek, szlovákok, reményei szerint vasárnap estétől az osztrákok újra, és csak idő kérdése, hogy az olasz szabadság is újra zászlót bontson.

Ezek azok az országok, amelyek nem brüsszeli birodalmat, hanem az európai nemzetek szövetségét akarják, amelyek nem bevándorlótársadalmat akarnak, hanem meg akarnak maradni a keresztény kultúrából kisarjadt büszke európai nemzeteknek - mondta Orbán Viktor.

Arról is szólt, hogy megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak: Nyugaton el kell fogadniuk, hogy "nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket, és fel kell hagyniuk az államaink és kormányaink elleni nyílt támadásokkal".

"Nem vagyunk hajlandóak többé európai pénzből finanszírozni a velünk szemben ellenséges, Soros-féle álcivil szervezetek garmadáját" - jelentette ki a miniszterelnök.

A Népszava arról számolt be, egy ponton – az ellenzéket bírálva idézte a Népszabadság egy 2009-es cikkét, majd nevetve megjegyezte: tudjátok, az egy újság volt” - mire a küldöttek hangosan nevettek. A 444.hu tudósítása szerint Orbán még Karácsony Gergely lehallgatásával, illetve a Wittinghoff Tamásról készített lejárató-szexvideóval kapcsolatban is viccelt: „A szoci jelölt elmegy a feleségével szavazni, este kap 3 szavazatot, mire a felesége: Józsi, neked van valakid.” Ezt taps és nevetés fogadta.

Figyelmébe ajánljuk