Zacher Gábor szerint akkor lesz változás az egészségügyben, ha bedől a rendszer, és ehhez most közel vagyunk

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 1.

Belpol

Keményen fogalmaz: „Az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik.”

Ma a Honvédkórházban a minimumfeltételekhez képest 60 százaléknyi dolgozó van – nyilatkozta Zacher Gábor pénteken. Zacher pénteken adta be felmondását a Honvédkórházban arra hivatkozva, hogy „az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette”.

Zacher elmondása szerint az elmúlt hónapokban kilenc kollégája távozott az intézményből. Szerinte csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer. Ehhez most közel vagyunk – tette hozzá. Állítása szerint a Honvédkórházban a minimumfeltételekhez képest 60 százalékban vannak jelen egészségügyi dolgozók, a műszerek pedig elavultak.

Az orvosi döntésekről szóló kérdésre Zacher úgy felelt: tíz százalékuk biztosan félremegy. Ugyanakkor szerinte a magyar orvostársadalom ezt nem ismeri be. Úgy fogalmazott: „Az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik.”

Zacher felmondását követően a PwC Outlook rendezvények keretében beszélgetett Kadarkai Endrével – szúrta ki a 24.hu. A Facebookon közzétett beszélgetésben jövőjéről annyit mondott, még nem tudja, melyik kórházban folytatja munkáját, bárhol szívesen vállal állást. Egyelőre az biztos, hogy az egyetemi oktatói munkáját folytatja, és készül a második könyve is.

Úgy tűnik, Zacher Gábor annyira nem örült az erős állításokat tartalmazó beszélgetés publikálásának, mert azt később saját kérésére a PwC eltávolította YouTube-csatornájáról.

Figyelmébe ajánljuk