Zár alá vették Völner Pál és családja vagyonát

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 9.

Belpol

Megszólalt a korrupcióval gyanúsított volt államtitkár, aki nehezményezi az eljárást.

Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnál és családjánál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala – írja a 24.hu.

A hatóság eljárása a Cégközlönyben június végén megjelent végzéséből derült ki, akkor ugyanis zár alá vették Völner fiának cégét, a Tagba Kft.-t. A lap ezt követően kereste meg az előző kormányban államtitkári posztot betöltő politikust az ügyvédjén keresztül.

Völner Pál elismerte a vagyonzár tényét. Közölte,

történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül.

Elmondta, családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, ám ezt szerinte nem vizsgálták. Közölte,  hogy családja vagyonzárral sújtott tagjai jogorvoslatot kértek, ahogyan ő is, mivel olyan vagyonelemekről is szó van, amelyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba. Például a vele nem egy háztartásban élő fiának autóját is trélerrel szállították el.

A 83 millió forint kenőpénz átvételével gyanúsított volt államtitkár védője, Papp Gábor a lapnak elmondta, felülbírálati indítvánnyal élt az intézkedéssel szemben. Közölte, a vagyonvisszaszerzési hivatal határozata semmilyen indoklást nem tartalmazott, noha több hónap állt rendelkezésére, hogy a tényeket tisztázza.  Ezt nem tette meg a hivatal, tehát az ilyen szigorú és széles körű vagyonzár álláspontja szerint amúgy is törvénytelen, mivel könnyedén ellenőrizhető, hogy Völner Pál zárolt bankszámláján milyen eredetű pénz van. Az ügyvéd szerint az eljárásnak amúgy sem lehet célja, hogy törvénytelenül megnyomorítsa a gyanúsított családját.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk