Závecz: Dobrev Klára nyerte a miniszterelnök-jelölti vitát

  • narancs.hu
  • 2021. október 13.

Belpol

Szoros volt a verseny, de a felmérés szerint Dobrev többek szemében volt most meggyőző.  

Dobrev Klára nyerte a második fordulós miniszterelnök-jelölti vitát – derült ki a Závecz Research vita után készített közvélemény-kutatásáb, amelyet az RTL Klub Híradójában ismertettek.

A több mint ezer fős mintán készült felmérés szerint 42 százalék mondta azt, hogy Dobrev nyerte a vitát, és 38 százalék azt, hogy Márki-Zay, míg 20 százalék nem tudott dönteni. 

Arra a kérdésre, hogy ki volt a legmeggyőzőbb a vitán, 47 százalék mondta azt, hogy Dobrev Klára, és 41 százalék azt, hogy Márki-Zay Péter.  

A megkérdezettek 61 százaléka voksolt eddig, és 33 százalék az, aki még tervezi, hogy elmegy. Azok között, akik nem voltak még előválasztani a második fordulóban, kiegyenlített volt a két jelölt támogatása, Márki-Zay Péterre várhatóan 38 százalék, Dobrev Klárára 37 százalék voksol majd.

Beszámolónkat a második fordulós miniszteelnök-jelölti vitáról itt olvashatják: 

További híreink az előválasztásról itt! 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Miért jött létre a bűnügyi felügyelet és mit jelent pontosan? Kérdések és válaszok a Schadl-ügy apropóján

Amikor a végrehajtói kar volt elnökének és egyik vádlott-társának a letartóztatását megszüntették, bűnügyi felügyelet alá helyezték őket. Mi ez a jogintézmény, különösen az ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet (köznyelven szólva: házi őrizet)? Egyebek mellett erről is szó esik Jován László ügyvéddel folytatott beszélgetésünkben.