Závecz: Dobrev Klára nyerte a miniszterelnök-jelölti vitát

  • narancs.hu
  • 2021. október 13.

Belpol

Szoros volt a verseny, de a felmérés szerint Dobrev többek szemében volt most meggyőző.  

Dobrev Klára nyerte a második fordulós miniszterelnök-jelölti vitát – derült ki a Závecz Research vita után készített közvélemény-kutatásáb, amelyet az RTL Klub Híradójában ismertettek.

A több mint ezer fős mintán készült felmérés szerint 42 százalék mondta azt, hogy Dobrev nyerte a vitát, és 38 százalék azt, hogy Márki-Zay, míg 20 százalék nem tudott dönteni. 

Arra a kérdésre, hogy ki volt a legmeggyőzőbb a vitán, 47 százalék mondta azt, hogy Dobrev Klára, és 41 százalék azt, hogy Márki-Zay Péter.  

A megkérdezettek 61 százaléka voksolt eddig, és 33 százalék az, aki még tervezi, hogy elmegy. Azok között, akik nem voltak még előválasztani a második fordulóban, kiegyenlített volt a két jelölt támogatása, Márki-Zay Péterre várhatóan 38 százalék, Dobrev Klárára 37 százalék voksol majd.

Beszámolónkat a második fordulós miniszteelnök-jelölti vitáról itt olvashatják: 

További híreink az előválasztásról itt! 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!