Zelenszkijhez utazik Novák Katalin

  • narancs.hu
  • 2022. november 25.

Belpol

Először repülővel Lengyelországba, onnan pedig Ukrajnába vonattal megy. 

Novák Katalin köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására Ukrajnába indult – értesült az Index. A portál úgy tudja, a magyar államfő először Lengyelországba utazik repülővel, és onnan Ukrajnába vonattal megy. A köztársasági elnök hivatala nem cáfolja és nem is erősíti meg az információt. A háború kezdete óta ez a legmagasabb szintű látogatás a magyar állam részéről. 

Korábban Novák is csatlakozott ahhoz közleményhez, amelyben tizenegy elnök ítélte el az október 10-én Ukrajnát érő támadásokat. A közlemény elfogadhatatlannak nevezi, hogy a moszkvai képviselők atommal fenyegetik a világot. „Országaink nevében követeljük, hogy Oroszország azonnal hagyja abba polgári célpontok támadását. Nem hagyunk fel az erőfeszítéssel, hogy bíróság elé állítsuk a mai (október 10. – a szerk.) bűncselekmények felelőseit” – idézi fel az államfők által jegyzett közlemény szövegére az Index.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk