Zenés korcsolyázással próbálja lenyomni az ellenzéki demonstrációt a fideszes önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2019. január 30.

Belpol

A rendezvény épp a pénteki tüntetés mellett kerül megrendezésre.

Közös demonstrációt tartanak pénteken az ellenzéki pártok Újpesten – a megmozduláshoz csatlakozott az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik, az LMP és számos civil szervezet is.

A rendezvényt időben, múlt csütörtökön bejelentették, és meg is kapták a gyülekezési engedélyt, a városháza közeli területre. A Népszava azonban most arról ír, kérdéses mennyire hallatszik majd az elégedetlenség hangja, ugyanis az újpesti önkormányzat zenés korcsolyaestet szervezett a tüntetés napjára, épp a városháza melletti jégpályára.

A lap azt is pedzegeti, hogy nem lehet véletlen az egybeesés, egyrészt az önkormányzati rendezvényt mindössze két napja jelentették be, másrészt korábban is volt kísérlet arra, hogy birtokvédelmi eljárással, illetve jegyzői figyelmeztetéssel kiszorítsák az embereket a közterületekről.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.